Очаква се пожарът  да бъде потушен до края на деня.

...
Очаква се пожарът  да бъде потушен до края на деня.
Коментари Харесай

До края на деня гасят пожара над белоградчишкото село Стакевци

Очаква се пожарът  да бъде сподавен до края на деня. Около 250 дка широколистни и иглолистни гори пети ден горят в мъчнопроходим регион до границата със Сърбия. В момента няма заплаха за селото, само че локалните настояват, че пожарът в иглолистната гора е непредвидим и това ги тормози:

" Иглолистните гори горят по-интензивно, тъй като има смола по дърветата. Страшно е. Непрекъснато се чуват трясъци от падащи дървета. Те горят като бенгалски огън... ", обясни за Радио Видин Боян Минков.

От сутринта пожарникари от от районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от Белоградчик и чиновници на горското стопанство в Чупрене гасят гората. Пожарът е достигнал към този момент на към 700 метра от границата със Сърбия.

Лошото е, че пожарните коли не могат да стигнат до там, само че все пак през днешния ден към този момент ще решим казуса, изясни началникът на Районната работа в Белоградчик, главен контрольор Пламен Петров:

" Правя сметка през днешния ден да го приключим, макар че постоянно могат да зародят непредвидени обстановки... "

Кметът на община Белоградчик сподели за Радио Видин, че пожарът ще бъде загасен до вечерта, без да се постанова помощ от страната.

Причината за пожара към момента не е открита. Предполага се, че е поради разпален огън в гората от берачи на гъби или билки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР